Verdal 1 - 1 Tillerbyen

Postet av Tillerbyen Media den 20. Okt 2018

COOP ARENA (VERDAL): Tillerbyen sikret en plass i neste års NM med ett poeng borte mot Verdal.

Mats Ingebrigtsen bokstavelig talt stanget mot Verdal, mens Espen Mathiassen utlignet kort tid før slutt.

Dagens sortkledde spillere fra Tillerbyen opplevde som ventet noen jevne åpningsminutter på en ellers varm høstdag på Verdalsøra, men det var hjemmelaget som fikk kampens første store mulighet etter 12 minutter.

Etter en corner fikk Verdal til et brukbart skuddforsøk utenfor 16-meteren, men Tillerbyen-keeper Erland Tangvik hadde kontroll.

Få minutter senere spilte Tillerbyen seg glimrende oppover i banen, og et strålende samspill mellom kaptein Ståle Stegavik og Mats Ingebrigtsen førte til at sistnevnte kom alene med keeper, men forsøket strøk lengste stolpe.

Det var mye kriging og få sjanser i minuttene som fulgte, men rett før pause ble det litt puls igjen. Innbytter Sindre Olufsen fant Ingebrigtsen femogførti, men det gode skuddet ble godt reddet av Verdals sisteskanse.

Ingebrigtsen stanget - Mathiassen utlignet

Dog fikk ikke trondheimerne en god start på den andre omgangen. Seks minutter etter sidebytte klarte ikke gjestene å plukke opp Verdals eneste spiller i feltet, som umarkert stanget inn 1-0 fra ti meter.

Tillerbyen våknet imidlertid til og skapte flere halvsjanser, men ingen faretruende før i det 70. spilleminutt. Et duppskudd fra Ingebrigtsen havnet i tverrliggeren, og kort tid senere traff han utsiden av stolpen.

Men så skulle de endelig lykkes.

Elleve minutter før full tid spilte Ingebrigtsen en livlig Gard Ragnar Killingberg i bakrom på høyresiden, og med et kontant innlegg på første stolpe, fant han Espen Mathiassen som lekkert styrte inn 1-1 fra kloss hold.

Sluttminuttene bar preg av endel hawaii-spill og få målsjanser, selv om Tillerbyen var mest fornøyd med å få med seg ett poeng tilbake.

For da kampen ebbet ut i 1-1, kunne sorttrøyene juble over å ha sikret seg en plass i 1. runde i neste års NM!

En knallsterk prestasjon av laget som hadde jumboplassen i avdelingen i starten av juni.

Neste kamp er 2018-sesongens siste. Lørdag 27. oktober kl.12.00 (!) kommer Steinkjer på besøk på TOBB Arena Sør, og Tillerbyen har planer om å befeste sin posisjon på 3. plass på tabellen.

Kampfakta:

Verdal IL 1 (0) - (0) 1 Tillerbyen FK
1-0 51'
1-1 Espen Amandus Mathiassen 79'

25. serierunde Norsk Tipping-ligaen avdeling 5
Lørdag 20. oktober 2018 kl.13.00
Gule kort Tillerbyen: Ståle Singstad Stegavik (64')
Tilskuere Coop Arena (Verdal): 117

Laget:

Erland Tangvik
Andreas Druzkowski - Sindre Myrvold Welo - Martin Kristoffer Berdal - Jørn André Hugdal
Mats Ingebrigtsen - Oskar Stølan - Ståle Singstad Stegavik (k)
Gard Ragnar Killingberg - Henning Borgen Gladsø - Espen Amandus Mathiassen

Bytter:
30' Druzkowski --> Sindre Olufsen
60' Gladsø --> Robin Johansen Hermanstad
74' Stølan --> Alpha Doboyou
85' Mathiassen --> Sondre Bondø Garstad

Ubenyttede reserver: Mats Woldmo Hagen, Vegard Arildsønn Eidet.