Ottestad 1 - 3 Tillerbyen

Postet av Tillerbyen Media den 10. Jun 2018

HIAS KUNSTGRESS (OTTESTAD): Superinnbyttere snudde kampen og sikret tre nye poeng på Ottestad.

Gard Ragnar Killingberg scorte to og snudde kampen på få minutter.

Tillerbyen tok med seg en komplett kamptropp for aller første gang på en langreise, og det skulle vise seg å være et svært klokt valg underveis.

Men først om starten.

Sånn. Da var vi ferdig med første omgang - strengt tatt. Det var ikke allverdens å melde om. Mats Ingebrigtsen hadde et volleyforsøk som gikk rett på keeper og Ronaldos scoring ble annulert for offside. Ottestad hadde et skudd like utenfor mål fra 15 meter.

Bytter ble avgjørende

Men det skulle vise seg å bli langt mer dramatisk i andre omgang.

Under det vi trøndere mener er fryktelige spilleforhold, nemlig over 30 grader og steikende sol, tok hjemmelaget ledelsen etter 58 minutter på et godt angrep og en flott avslutning fra 15 meter, via fingertuppene til Tillerbyen-keeper Erland Tangvik og i mål.

Ottestad presset Tillerbyen til å gjøre flere vei i minuttene som fulgte, men slitne Tillerbyen-bein ble erstattet med friske, og det skulle virkelig betale for seg.

I det 78. spilleminutt smalt det endelig i motsatt mål. Gard Ragnar Killingberg mottok ballen på høyresiden, fintet seg godt innover i banen og fra rundt 20 meter hamret han inn 1-1 med venstrefoten i lengste hjørne.

Killingberg snudde, Hermanstad punkterte

Tillerbyen kjørte kampen fullstendig, og i kampen mot både klokka og et utrøndersk sommervær, fikk faktisk Ottestad en gyllen mulighet til å stikke av med alle poengene, men kontringsforsøket endte med en solid redning av Tangvik.

Deretter var det kun de blå det handlet om.

Tre minutter før full tid ble kampen snudd. Martin Berdals lange bakromspasning endte med en løpeduell for Killingberg, som skuffet bort forsvarsspiller og bredsidet ballen forbi en utrusende keeper og i mål fra skrått hold - 1-2!

Ellevill jubel.

Og fire minutter på overtid kom den deilige punkteringen. Nok en gang var Killingberg delaktig, da han serverte unge Robin Hermanstad på sju meter, som fintet bort en motspiller før han satte inn 1-3 alene med keeper.

Hans første mål i Norsk Tipping-ligaen.

Selv kunne gjestene ha scoret både ett og to til i etterkant, men en 3-1-seier med påfølgende badefeiring i Mjøsa fikk holde denne gang.

Neste kamp er mot Orkla lørdag 16. juni kl.16.00 på TOBB Arena Sør.

Lørdag 9. juni 2018 kl.16.00
Gule kort Tillerbyen: Mats Ingebrigtsen (90+3')
Tilskuere Hias kunstgress (Ottestad): 70

Laget:

Erland Tangvik
Magnus Bjerke (k) - Kristoffer Pires Ferreira - Martin Kristoffer Berdal - Sindre Olufsen
Alpha Doboyou - Mats Ingebrigtsen - Kjartan Ulstad - Niklas Lyngvær Iversen
Andreas Druzkowski - Ronaldo Pah Paul

Bytter:
63' Doboyou --> Gard Ragnar Killingberg
68' Druzkowski --> Robin Johansen Hermanstad
68' Ferreira --> Oskar Stølan
74' Iversen --> Ståle Singstad Stegavik
90+2' Ronaldo --> Didrik Østlyng Tingstad

Ubenyttede reserver: Mats Woldmo Hagen, Vegard Eidet.