Julehilsen fra styret

Postet av Eidsvoll Hestesportsklubb den 23. Des 2021

Vi har nå kommet ved veis ende i dette året, og vi i styret ønsker å ta et lite tilbakeblikk på året som har gått. Og ønsker med det samme alle våre medlemmer og hestevenner en riktig fin jul og et godt nyttår!

Som i halvårs rapporten vi la ut før i år kan vi ikke legge skjul på at covid19 har satt sitt preg på planene våre i 2021, men vi har da fått til en del. Vi har arrangert Grønt Kort kurs der alle ryttere bestod med glans og ungdomsgruppa har arrangert pussekveld med pizza. Vi har arrangert treningshelger innenfor feltritt, dressur og sprang, med både faste klubb trenere og nye. En stor takk til årets trenere for noe flotte og hyggelige treningshelger; Helle Stene, Lisbeth Stene, Jeremy Spring, Hege Trulsen & Stine Løkken. 


Vi er også meget stolte av gjennomføringen av stevnene våre i både dressur & sprang i juni, august & september. Vi ønsker å utdele en stor takk til alle som har bidratt for å få dette til, uten dere hadde det ikke gått! Klubbens medlemmer har også oppnådd mange gode resultater igjennom hele året. Både på hjemmebane og bortebane, vi er utrolig stolte av dere alle. Fortsett gjerne med å sende inn resultater og bilder til oss, slik at vi kan dele med resten :D


  

For rekruttene i klubben og elevene ved rideskolen på Stall Hjera arrangerte vi halloweenstevne i starten av november, som ble en stor hit for både små og store. Vi håper på gjentagelse til neste år!


Vi skulle egentlig ha avsluttet året i tradisjonen tro med grøt fest i stallen, men en ny variant av covid kalt Omikron satte en rask stopper for årets siste nissestreker. Vi håper å kunne gjennomføre grøtfest og Luciatog til neste år :D


Litt viktig info om årsskifte; Når vi bikker over i 2022 vil alle medlemmer motta en ny årskontingent, denne må være betalt innen fristen for å kunne delta på forskjellige aktiviteter i regi av klubben. Skulle man ønske å bytte klubb til oss eller til en annen klubb er dette byttet nødt til å bli registrert på "min idrett" innen 31.12.2021, det samme gjelder om man ønsker å melde seg ut. 

Vi håper å se alle våre medlemmer til neste år, for mer aktiviteter & moro til hest.


Styret tar nå en velfortjent juleferie frem til nyåret, og vi har allerede flere planer lagt for våren; som temakvelder, innføre flere "fair play" aktiviteter, treningshelger og stevner.

Vi ønsker alle en riktig god juleferie og "rytterglede for alle". Nyt julen & husk at noe lite som et smil eller hei kan gjøre andres dag mye bedre :D


Julehilsen fra styret i Eidsvoll Hestesportsklubb (Klubben i ditt hjerte)
Nytt medlems-system = nye rutiner

Postet av Eidsvoll Hestesportsklubb den 27. Sep 2021

I forbindelse med overgang til nytt medlems-system er det noen nye rutiner som må følges.

Vi har registrert at det er noen av våre medlemmer som ikke har validert sine opplysninger, noe som betyr at de ikke er tilkoblet Idrettens ID og at de ikke får bekreftet medlemsskapet sitt i Norges Idrettsforbund (NIF). 

I henhold til nye regler fra NIF som trådte i kraft 1.januar 2020 må alle medlemmer som er med i Norsk Idrett validere seg med personnummer før de regnes som gyldig medlem.

Det er derfor viktig at du sjekker e-posten din, og de som har mottatt en e-post om å validere sine opplysninger må følge instruksjonene i e-posten (det tar omtrent 1 minutt). Deretter vil du motta en mail/sms fra NIF hvor du blir bedt om å bekrefte medlemsskapet i Eidsvoll Hestesportsklubb. Følg også disse instruksjonene slik at du får fullført registreringen av ditt medlemskap.

Vi oppfordrer samtidig alle våre medlemmer til å laste ned appen idrettenonline, da vil du motta varsler når hjemmesiden blir oppdatert. Der har du også mulighet til å føre treningsdagbok med mer.

Med vennlig hilsen

Styret/EIDV

Oslo Horse Show 2021

Postet av Eidsvoll Hestesportsklubb den 13. Sep 2021

Kingsland Oslo Horse Show

Det er duket for Kingsland Oslo horse show sitt 30-års jubileumsstevne på Telenor Arena, helgen 15.-17.oktober. Grunnet korona og restriksjoner har ikke ¨KOHS¨ vært arrangert siden 2019. Vi i styret ønsker derfor å lodde stemningen for å ta en klubbtur til Telenor arena på søndagen den 17.oktober. 


På søndagen arrangeres det flere sprangklasser, derav også første omgangen av Longines FEI World Cup Europa for 21/22 sesongen. Her møtes verdenseliten i sprang, for å kjempe om de første og gjeve poengene. Det arrangeres også et familieshow, med flere innslag fra forskjellige grener. En fin mulighet til å se verdensklasse ryttere & masse ridning fra både fra stevnearenaen og oppvarmingsbanen. 


Du finner også et messeområde på plassen, med cafeer og stander fra bla Kingsland, Horze, Lowenborg, mm. Her er det altså mulighet til å kombinere hest og shopping i en herlig mix.


Link til Oslo Horse Show sin nettside for de som ønsker å lese mer; https://oslohorseshow.com/nb/kohs/


Det koster 275kr per billett, hvorav klubben sponser alle medlemmer med 100kr. Dvs at for de som er medlem vil billetten koste 175kr, denne prisen forutsetter at vi er minimum 4 stk. OBS! Medlemmer under 18år må ha med foresatt/ansvarlig person over 18år. 


Transport og mat må man stå for selv selv, det er dessverre ikke lov å ta med medbrakt mat(viser til telenor arena sine regler). Det vil komme nærmere info til de som har meldt seg på, om oppmøteplass og tid for de som vil reise kollektivt ut med oss ut. I tillegg til annen nyttig info :) 


Klubben står for innkjøp av alle billetter, bindende påmelding innen 4.oktober klokken 1800 til eidsvollhestesportsklubb@gmail.com ; emne ¨KOHS21¨ mailen må inneholde navn på de som ønsker billetter.


Vi håper at flere av våre medlemmer vil bli med oss ut på klubbtur :D
Klubbmesteskap 2021

Postet av Eidsvoll Hestesportsklubb den 3. Sep 2021

Vi har igjen gleden av å invitere alle EIDV sine medlemmer til klubbmesterskap, denne gangen for året 2021. Klubbmesterskapet vil bli arrangert under D-stevne helgen 18-19.september. Klubbmesterskapet er åpent for alle ryttere som er medlem av Eidsvoll Hestesportsklubb, men viser til KR I § 122.2 hvor nedre aldersgrense er 11 år for å delta i klubbmesterskap.


Det kåres en klubbmester i sprang og en i dressur. Ved å ikke lage et alders begrenset klubbmesterskap, håper vi å åpne for at flere av våre medlemmer ønsker å delta. Dette betyr at du kan starte den klassen som passer best for deg og hesten/ponnien din, av de klasser som arrangeres på stevnet. Det vil i tillegg kåres en sammenlagt vinner i dressur og sprang. 


Den enkelte hest/ponni kan starte 2 ganger i samme mesterskap med to forskjellige ryttere, i to forskjellige klasser, med maks 2 starter pr dag. Rytteren må på forhånd velge hvilken klasse en ønsker å starte KM i! Dette legges som en kommentar til påmeldingen.


Det er vanlig individuell klassepremiering i alle klasser, en klubbmester vil bli kåret etter siste klasse er ferdig. I hver kategori (dressur og sprang) i KM deles det ut 3 medaljer (gull, sølv & bronse).


Det vil komme en tilleggs avgift på 100kr, i den klassen man velger å starte KM i! Denne betales i NRYFStevne.Sprang


Det arrangeres følgende klasser i stevnet:

 • 40cm CR
 • 50cm CR
 • 60cm 280 Feil & Stil
 • 70cm 280 Feil & Stil 
 • 80cm 280 Feil & Stil
 • 90cm 280 Feil & Stil
 • 100cm 280 Feil & Stil
 • 110cm 280 Feil & Stil


Klassene 60cm - 110 cm har innlagt klubbmesterskap, det er den ekvipasjen som oppnår høyest feil og stil poeng sammenlagt, uavhengig av hvilken høyde man starter som vinner tittelen klubbmester. 


Dersom det er to eller flere likeplasserte på 1., 2. eller 3.plass vil det bli omhopping (i den samme høyden man starter KM i) når alle klassene er ferdig. Ved fortsatt lik plassering vil tiden bestemme!
Dressur


Det arrangeres følgende klasser på stevnet:

 • LD:1
 • LC:3  (ekvipasjen beholder sin prosent)
 • LB:3  (ekvipasjen får 2.5 prosent i tillegg)
 • LA:3  (ekvipasjen får 5.0 prosent i tillegg)
 • MC:1 (ekvipasjen får 6.5 prosent i tillegg)
 • MB:3 (ekvipasjen får 7.5 prosent i tillegg)Klassene LC- MB har innlagt klubbmesterskap, det er den ekvipasjen som oppnår sammenlagt høyest prosent, uavhengig av hvilken klasse de starter som vinner tittelen klubbmester. Klassene er stengt for ekvipasjer som har oppnådd 65% eller mer i klassen over, dvs at har du startet LB til 65% eller høyere, har du ikke lov å starte LC.


Dersom det er to eller flere likeplasserte på 1., 2. eller 3.plass vil den som har høyest poengsum på allment inntrykk bli best. Ved fortsatt lik plassering vil overdommer kunne bestemme!
Påmelding


Du melder deg på de klassene du har lyst å starte i sprang og/eller dressur, som normalt på NRYFSTEVNE. Husk å legge inn en kommentar for den klassen du vil starte KM i. Avgiften for klubbmesterskapet ligger nederst som «andre produkter», denne må også betales for å kunne være med i KM. 


Link til sprang påmelding; https://nryfstevne.no/events/2a1f9c2a-582e-4404-8897-ac6ed26260e9#classes

Link til dressurpåmelding; https://nryfstevne.no/events/e97ed6d3-0ffa-4e94-b991-b716079ab5f9/#classes


Eventuelle spørsmål rundt klubbmesterskapet kan rettes til Rebecca Murray eller på klubbens facebookside :)     


Feltrittsstevnet 11.-12. august er avlyst

Postet av Eidsvoll Hestesportsklubb den 24. Aug 2021

Styret har besluttet å avlyse feltrittsstevnet som var satt opp helgen 11.-12. september, med bakgrunn i mangler knyttet til hindermateriell. Det ble samtidig vedtatt å sette ned en egen feltrittskomité som sammen med styret får ansvar for materiell og stevnegjennomføring, slik at vi kan få gjennomført stevne neste år. Medlemmer som kan tenke seg å være med i feltrittskomiteen, bes ta kontakt med styret.
Halvårsrapport

Postet av Eidsvoll Hestesportsklubb den 25. Jul 2021

Vi har nå kommet litt over halvveis i dette året, og vi ønsker å komme med litt informasjon fra styret så langt.


Vi kan ikke legge skjul på at covid19 har satt sitt preg på planene våre, også i første halvvår 2021, men vi har da fått til noe. Vi har blant annet arrangert Grønt Kort kurs der 8 antall medlemmer og ryttere utenfra deltok og bestod med glans. Vi har arrangert treningshelg innenfor feltritt, og ungdomsgruppa har arrangert pussekveld med pizza. Vi er også meget stolte av gjennomføringen av dressurstevnet vårt i juni, og takker alle som har bidratt for å få dette til. Klubbens medlemmer oppnådde flere gode resultater. Vi har også klubbmedlemmer som deltar og gjør det bra på bortebane, og vi er stolte av dere alle. 


Klubben er heldig som kan ha sin base på Stall Hjera, en idyllisk plass for både to og firbeinte. Vi ønsker samtidig å benytte denne anledningen til å minne om at vi må alle være snille med hverandre, vise respekt og bidra til et inkluderende og positivt klubb og stallmiljø for alle! Noen er så heldige å ha egen hest mens andre er heldige og får låne hest, og vi har alle det felles at vi elsker hesten over alt på jord. Vi må unne hverandre fremgang både på ridebanen og på stevneplassen. I samme forbindelse minner vi også om verdiene til NRYF (NRYFs lov § 1,1. ledd):

"Arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, frivillighet, helse, ærlighet og dyrevelferd."

Som hjelp til å etterleve disse verdiene, har Ryttertinget vedtatt verdikoden "RASK".

"RASK" står for;

RESPEKT - ovenfor hesten, utøveren og organisasjonen.

ANSVAR - ovenfor hesten, utøveren og organisasjonen.

SIKKERHET - ovenfor hesten, utøveren og organisasjonen.

KUNNSKAP - ovenfor hesten, utøveren og organisasjonen.


Styret tar nå sommerferie, og vi har allerede flere planer lagt for høsten, som temakvelder, innføre "fair play" aktiviteter, opprette tillitsvalgt i klubben, treningshelger og stevner. 


Vi ønsker alle en riktig god sommerferie og "rytterglede for alle". Nyt solen & husk at noe lite som et smil eller hei kan gjøre andres dag mye bedre :D


                      

            

            Sommerhilsen fra styret i Eidsvoll Hestesportsklubb (Klubben i ditt hjerte)
Klubbtrening dressur for Hege Trulsen 28 og 29 august på Stall Hjera.

Postet av Eidsvoll Hestesportsklubb den 13. Jul 2021

Hege er tidligere internasjonal dommer i dressur og har mange års erfaring som rytter, trener og dommer. Vi synes derfor det er stor stas at hun kommer til oss helgen 28 - 29 august.

Pris: kr 500.- for 45 min trening og 15 min gjennomgang etter ridning.

Medlemmene vil bli sponset med kr 100,- pr time (maks kr 200.- pr medlem)

For medlemmer som ikke er oppstallet på Stall Hjera ber vi om at pass med gyldig vaksinasjon medbringes.

Sted: Stall Hjera, Varudgutua 10, 2072 Dal

Påmelding gjøres på mail til eidsvollhestesportsklubb@gmail.com 

Ønsker du å ri gjennom program for Hege ber vi om at du gir beskjed ved påmelding samt at du tar med dommerskjema. 

Påmeldingsfrist torsdag 26 august kl 18:00 og det er maks antall 8 stk pr dag.

Evt spørsmål kan rettes til Bente på sms 930 21 385
Eidsvoll Hestesportsklubb inviterer sine medlemmer til Grønt kort kurs.

Postet av Eidsvoll Hestesportsklubb den 10. Mai 2021

Kurset består av 3 deler; forkurs, hovedkurs og en praktisk del

Forkurset består av to deler som tar for seg reglement – KR1 (Del 1) og 

Sikkerhet og hestekunnskap (Del 2). 

Kursene tas som e-læringskurs, og du trenger boken På vei inn i RYTTERSPORTEN, boken er en digital og kjøpes her:  https://www.fagbokforlaget.no/P%C3%A5-vei-inn-i-ryttersporten,-d-bok/I9788245033786

Kursdeltageren logger seg på minidrett.no, søker opp kurset under fanen «kurs» og melder seg på kurset. Det er svært viktig at man er innlogget med profilen til den personen som skal ta kurset, ellers vil kursdeltagelsen ikke bli registrert på riktig person. F.eks så må barnet logge på sin profil, selv om foreldre til barn under 16 år deltar sammen med barnet.

Søk opp Grønt kort og velg tre følgende kurs:

 • Grønt kort Hovedkurs, webinar Eidsvoll Hestesportsklubb
 • Grønt kort Hovedkurs, fysisk kurs Eidsvoll Hestesportsklubb
 • Grønt kort ride/kjøreprøve, Eidsvoll Hestesportsklubb

Kursene registreres automatisk i Min Idrett på din profil og vil synes på din idrett-cv.

Ved spørsmål ta kontakt med Bente Tøsti Rosenborg på sms 93021385 eller mail bentetosti@outlook.com 

Du må ha tatt forkursene før du kan ta hovedkurset – frist: 19.05.2021  

Kursholder: 

 • Lisbeth Ø. Stene

Tid og sted Hovedkurs: 

Torsdag 20 mai 2021 fra kl. 18:00 – 20:00 

Sted: Klubbhuset Eidsvoll Turn (det gamle), Myhrervegen 32, Eidsvoll (Myhrer Stadion)

 • På kursdagen må dokumentasjon (ta bilde) for gjennomførte og beståtte forkurs framvises. 

Tid og sted Rideprøve: 

Lørdag 22.mai fra kl. 10:00 til ca. 14:00: 

 • Rideprøve, Ryttertest RLC1 + 50 cm sprang i trav og galopp samt turridning.

Program for rideprøven finner du her: https://represent-rytter.s3-eu-west-1.amazonaws.com/files/rlc-1-m-protokoll-1.pdf

 For å kunne delta på ridedelen må du kunne trave og galoppere alene, hoppe hinder samt ri på tur alene.

Sted: Stall Hjera, Varudgutua 10, 2072 Dal

Fra 1.mars 2012 kreves det Grønt kort for å starte utvidet klubbstevne.

NB! Barn opp til 16 år skal ha med foresatte under alle kursprøvene.

Kursavgift:

Deltageravgiften er på kr 200 for hovedkurset, samt kr 400 for rideprøven.

Deltageravgiften innbetales til konto 0539.51.53910 Eidsvoll Hestesportsklubb. Kvittering for betalt kursavgift må fremvises første kursdag. Hvis det er behov for å leie hest til rideprøven må du ta kontakt med Helle Stene på mail: hellestene@hotmail.no   Alle deltagere med egen hest må medbringe gyldig hestepass m/vaksinasjonskort. 

Ta med skrivesaker. 

Bindende påmeldingfrist: 18.05.2021 

Husk at det er viktig å være forberedt! Last ned KR 1, aller helst lest igjennom før kurset, og ryttertesten RLC1 bør være øvet på/lest på før rideprøven på søndag. 

Evt spørsmål kan rettes til Bente Tøsti Rosenborg, tlf 93021385.

Velkommen til Grønt Kort kurs!
Norges Rytterforbund inviterer til webinar

Postet av Eidsvoll Hestesportsklubb den 24. Feb 2021

Norges Rytterforbund v/ Sportsutvalg dressur (SU-D) inviterer utøvere på alle nivåer og aldre, uanvhengig av gren, til inspirasjonskvelder med kompetanseheving, læring og nyttige tips fra dedikerte foredragsholdere.

Foredragene gjennomføres digitalt på Teams. 

Sjekk ut linken under og meld deg på! :) 


Les mer her


Stevnedatoer 2021

Postet av Eidsvoll Hestesportsklubb den 12. Jan 2021

Eidsvoll Hestesportsklubb har følgende stevnedatoer for 2021:


1.-2. mai - feltritt (avlyst pga covid-19 restriksjoner! Jobbes med å få til en ny dato.)

12.-13. juni - dressur

21. august - dressur

22. august - sprang

18. september - sprang

19. september - dressur med OARK finale


Hold av datoene, tren målrettet så ses vi til spennende stevnedager!

NB! Med forbehold om korona-restriksjoner. 


Mvh. Styret

Klubbkolleksjon 2021

Postet av Eidsvoll Hestesportsklubb den 11. Jan 2021

Etter stor etterspørsel fra mange medlemmer lanserer nå EIDV sin nye klubbkolleksjon! 

Den består av jakke, vest, hettegenser, piké, t-skjorte og caps. Du velger selv hva du vil bestille og om du vil ha navn på eller ikke.

Last ned bestillingsskjema i linken under, fyll ut digitalt og send på mail til eidsvollhestesportsklubb@gmail.com. Eller du kan printe det ut, fylle inn med penn og levere det i postkassen på Stall Hjera :)

For å laste ned skjemaet, trykk på linken under og så på pilen til høyre i det nye vinduet som åpner seg.
Lagre filen på ønsket sted. Bestillingsskjemaet må fylles ut på pc/mac. Husk å lagre på nytt etter at du har fylt ut.

Last ned bestillingsskjema her: EIDV_bestillingsskjema_klær_2021_v3.pdf  Sist oppdatert 140121


Vi tar en samlet felles bestilling til slutt hos leverandøren.

Bestillingsfrist torsdag 18. mars.

NB! Bestilte klær kan ikke returneres.

For priser og størrelser, se bestillingsskjema.

Kolleksjonen består av:


Ytterjakke Hudson

Vest Hudson

 


Hettegenser

T-shirt

Piké


Caps

Årsmøte 2021

Postet av Eidsvoll Hestesportsklubb den 7. Jan 2021

Styret innkaller herved til årsmøte i Eidsvoll Hestesportsklubb 

Årsmøtet avholdes tirsdag 16. mars kl. 18.00 på Myhrer StadionMyhrervegen, 2080 Eidsvoll.Saker som et medlem ønsker å ta opp på årsmøtet må sendes styret senest 2. mars 2021 til e-post adresse eidsvollhestesportsklubb@gmail.com.


Fullstendig saksliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelige for medlemmene senest en uke før årsmøtet via e-post fra Eidsvoll Hestesportsklubb. 


NB!
For å ha stemmerett må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst en måned, og ha betalt kontingenten for 2021. Medlemmer under 15 år har møte- og forslagsrett. For mer informasjon om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se idrettslagets lov § 5 til § 8.


Møtet vil holdes med forbehold om koronarestriksjoner.


Velkommen til årsmøte!


Med vennlig hilsen 

Styret