Tap i generalprøven

Postet av Tillerbyen Media den 11. Apr 2017

RUTA ARENA (LEANGEN): Tillerbyen dominerte store deler av treningskampen mot avdelingskollega Strindheim TF mandag kveld, men misbrukte sjanser førte til 2-1-tap.

Prince Kala scorte sitt fjerde mål på tre kamper. Foto: Marius L. Larsen.

A-laget tok den korte turen til Strindheims hjemmebane med mål om å opprettholde en god og langvarig vinnerstatistikk fra vinterens treningskamper, men de åpnet ruskete det første kvarteret.

Flere pasningsfeil og urolige perioder med ball førte til at Strindheim kom på et par halvfarlige visitter, men det var Ole Martin Devle som fikk kampens første store mulighet etter 17 minutter. Dog ble han for het i øyeblikket alene med keeper, og skuddet gikk utenfor mål.

Under 60 sekunder senere tok hjemmelaget ledelsen på et vakkert frispark fra 27 meter, og rett etter avspark stormet Tillerbyen i angrep, der Aron Myrens gode innlegg fant en umarkert Niklas Iversen på kloss hold, men uheldig nok gikk skuddet i en offsideplassert Devle.

Bare nesten for livlige Devle

Det skulle ikke akkurat stå på sjansene for gjestene fra Trondheim sør.

Ikke mange sekunder senere var Devle på'n igjen. Med en lekker førstetouch som dro bort backen inne i 16-meteren, ble det harde skuddet godt reddet av Strindheims keeper.

På den påfølgende corneren skjøt en feilvendt Iversen over mål fra to meter, og kort tid senere fyrte Devle av med et fantastisk volleyskudd fra 25 meter som keeper reddet, og selv om Asgeir Snekvik satte returen i mål, ble han avvinket for offside.

Etter en halvtimes tid traff Prince Kala stolpen via keeper, og Devle styrte nok et godt innlegg fra Myren like over mål.

Men to minutter før pause fikk de endelig betalt for det enorme sjansene. Iversen fant Prince Kala i bakrom, og alene med keeper chippet han elegant inn utligningen - for øvrig hans fjerde mål på tre kamper i alle turneringer.

Strindheim kontret inn ny ledelse

Andre omgang startet blandet fra begge lag, men etter hvert tok Tillerbyen mer og mer over banespillet. Den første store sjansen kom på en corner fra kaptein Magnus Bjerke, men Kristoffer Pires' avsluttning fra fire meter traff midt på keeper.

I det 55. spilleminutt tok Strindheim tilbake ledelsen på en god kontring på høyresiden. Tillerbyen rakk ikke seg tilbake, og alene med keeper Erland Tangvik ble skuddet satt i lengste hjørne til 2-1.

Tillerbyen ga seg imidlertid ikke, og fortsatte med store sjanser mot Strindheims mål. Ti minutter etter 2-1-scoringen fikk Ruben Rostille alle tiders sjanse alene med keeper, men også dette forsøket snek seg utenfor stolperoten.

I det 74. spilleminutt overrasket Ståle Stegavik alle, som for øvrig kun minutter i forveien hadde et skudd som skiftet retning og havnet like utenfor, med sitt frispark som hamret i kryssfestet og ut.

Fem minutter før full tid prøvde Rostille seg på halv volley, men nettkjenningen manglet.

Kampen ebbet ut i en 2-1-seier til Strindheim TF, som muligens er noe ufortjent ut i fra antall store målsjanser.
Tillerbyen tar nå noen dager påskeferie før spillerne returnerer til treningsfeltet påskeaften.