Steinkjer 0 - 1 Tillerbyen

Postet av Tillerbyen Media den 17. Apr 2017

GULDBERGAUNET STADION (STEINKJER): Tillerbyen viste herlig laginnsats da de seiret fortjent over forhåndsfavoritten Steinkjer i seriepremieren i Norsk Tipping-ligaen mandag ettermiddag.

Fornøyd med tre poeng.

De blåkledde fra Tillerbyen var skikkelig klare for årets første seriekamp, men det var slettes ingen enkel oppgave de skulle løse. Steinkjer vant samtlige 13 hjemmekamper i fjor, og de hadde nemlig ikke tapt en hjemmekamp siden 22. juni 2015 (1-2 mot Rosenborg 2, red. anm.).

Og gjestene fra Trondheim sør hadde ikke tenkt å la muligheten stikke av. I åpningsminuttene var blåtrøyene virkelig på hugget, og Ruben Rostille gikk rett i angrep, der hans lave innlegg endte med hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket fant kaptein Magnus Bjerke pannebrasken til en umarkert Daniel Halgunset, men fra fem meter headet han like over mål.

Etter 10 minutter smalt det fra venstreslegga til Ole Martin Devle etter godt forarbeid av junioren Sindre Olufsen, men det knallharde forsøket fra 15 meter strøk lengste stolpe.

Dristige Devle frempå igjen

Kampen roet seg noe i minuttene etter, og et aggressivt Tillerbyen-lag var svært ivrige på å vinne ballen fra Steinkjers bakre rekker. Samtidig hadde Steinkjer flere gode innleggsmuligheter, men Tillerbyen fikk rensket unna det som kom.

Fem minutter før pause kom vertenes første store sjanse - på et godt slått frispark fra høyre ble innlegget stusset like til side for mål.

Kort tid senere hadde Devle en ny god mulighet da han stormet mot Steinkjers mål, men på uheldig vis tråklet han bort angrepet like innenfor 16-meteren.

Maskinen Myren kriget inn 1-0

Andre omgang startet like positivt for gjestenes del, da Rostilles harde skudd fra 18 meter ble så vidt reddet av hjemmelagets keeper.

Etter 56 minutter ble det endelig blå jubel. Nok et godt slått hjørnespark av kaptein Bjerke ble stusset videre av Jørn André Hugdal, og fra kloss hold kranglet Aron Myren inn 1-0 i tøff duell med både med- og motspillere.

Få minutter senere kunne ledelsen ha blitt doblet da Devle fant en sprudlende Olufsen inne i 16-meteren som fintet bort en Steinkjer-forsvarer, men skled i skuddforsøket som trillet inn til keeper.

Dramatisk avslutning

Kampen bølget frem og tilbake i sluttminuttene. Steinkjer jaget utligning, mens Tillerbyen hadde gode kontringsmuligheter.

Fem minutter før full tid måtte keeper Erland Tangvik i full strekk da han på strålende vis reddet et volleyskudd fra 18 meter.

Et knapt minutt senere kolliderte Hugdal med en Steinkjer-spiller inne i egen 16-meter, og han måtte etter hvert ut på båre.

Dette ga mange tilleggsminutter, men innbytterne Rolf Knudsen, Stian Myrbekk og Kim André Brandtzæg jaget Steinkjer bakover i banen mens Kristoffer Pires steppet inn i forsvar og tok seg av det som kom der.

Etter 98 minutter kunne dermed Tillerbyen juble for tre poeng i seriepremieren.

Kampfakta:

Steinkjer FK 0 (0) - (0) 1 Tillerbyen FK
0-1 Aron Myren 56'

1. serierunde Norsk Tipping-ligaen avdeling 5
Mandag 17. april 2017 kl.16.00
Gule kort Tillerbyen: Kjartan Ulstad (40')
Tilskuere Guldbergaunet Stadion (Steinkjer): 322

Laget (4-3-3):

Erland Tangvik
Aron Myren - Daniel Halgunset - Jørn André Hugdal - Magnus Bjerke (k)
Kjartan Ulstad - Ole Martin Devle - Ståle Stegavik
Prince Kala - Ruben Rostille - Sindre Olufsen

Bytter:
70' Devle --> Rolf Knudsen
81' Kala --> Stian Mathisen Myrbekk
90' Hugdal --> Kristoffer Pires
90+2' Olufsen --> Kim André Brandtzæg

Ubenyttet reserve: Kristian Andreassen.