Tillerbyen 4 - 1 Orkla

Postet av Tillerbyen Media den 22. Apr 2017

TOBB ARENA (TILLER): Et angrepsvillig Tillerbyen-lag ledet 3-0 før 17 minutter, og vant til slutt 4-1 under svært krevende forhold utover i kampen.

Jubel etter kaptein Bjerkes 2-0-scoring på frispark. Foto: Robert Magnussen ved Nidaros Foto.

De blåkledde fra Tillerbyen gikk rett i angrep fra avspark, og klokka er ikke mer enn 15 sekunder gammel da Ruben Rostilles smarte skudd fra skrått hold nesten snek seg under keeper og over målstreken.

Enda hadde det ikke gått ett minutt da Prince Kalas knallharde skudd rett utenfor 16-meteren ga retur fra keeper som Rostille var svært nære ved å være først på.

Derfor var det kanskje ikke så ufortjent da hjemmelaget tok ledelsen i det 6. spilleminutt. Kaptein Magnus Bjerkes hjørnespark fant hodebrasken til en Orkla-spiller, som på uheldig vis headet i eget mål og 1-0 i favør blåtrøyene.

To mål på 45 sekunder

Tillerbyen-keeper Erland Tangvik hadde en solid enhåndsredning på et hardt skudd fra kloss hold noen få minutter senere, men det skulle ikke gå lang tid før Bjerke økte ledelsen til 2-0 på et frispark fra 35 meter som gikk i en bue over keeper og i mål.

Det skal kanskje sies at en møysommelig medvind hjalp til noe i forkant av 2-0-målet, men det kan man ikke si om det som skjedde rett etter avspark.

Blåtrøyene stormet i angrep, og Kala ga Asgeir Snekvik ballen på 18 meter som plasserte ballen i nærmeste hjørne til 3-0 - før det var spilt 17 minutter.

Snekvik kunne ha punktert kampen til pause, men alene med keeper reddet Orklas sisteskanse.

Reddet gjorde også Tangvik igjen, da han holdt ute et godt plassert Orkla-frispark fra 20 meter.

Snekvik med kopi

I andre omgang ble spillerne møtt av et enda verre trøndersk vårvær - med sidevind og enda mer snøfall.

Det kunne se ut som om Tillerbyen la igjen varmen i garderoben i pausen, for det var Orkla som hadde initiativet i starten etter sidebytte.

Allikevel var det et etter hvert bedre hjemmelag som fjernet all tvil til side etter 64 minutter. Et godt angrep på høyresiden endte med at Kala fant Snekvik rett innenfor 16-meteren, og han hamret inn 4-0 - en god kopi på mål nummer tre.

Noen skikkelige centimetere med bløtsnø stoppet en del flyt i spillet hos begge lag, men Orkla fikk siste nettkjenning med et herlig forarbeid av gjestenes angriper, som rundet to blå spillere og satte ballen knallhardt i nærmeste kryss fra 22 meter rett før full tid.

Tillerbyen kan uansett juble over tre nye poeng, og står nå med to seiere på to kamper i Norsk Tipping-ligaen.

Neste oppgjør er mot Byåsen TF i 1. runde i NM ondag 26. april kl.18.00 på TOBB Arena.

Erland Tangvik
Aron Myren - Daniel Halgunset - Kristoffer Pires - Magnus Bjerke (k)
Asgeir Snekvik - Kjartan Ulstad - Ståle Singstad Stegavik
Prince Kala - Ruben Rostille - Ole Martin Devle

Bytter:
59' Ulstad --> Niklas Lyngvær Iversen
70' Bjerke --> Kristian Andreassen
70' Devle --> Kim André Brandtzæg
79' Rostille --> Stian Mathisen Myrbekk

Ubenyttet reserve: Jørgen Sjømæling.