Tillerbyen 1 - 2 Byåsen TF

Postet av Tillerbyen Media den 27. Apr 2017

TOBB ARENA (TILLER): Tillerbyen ledet over Byåsen TF til pause, mistet grepet i andre omgang og røk ut av NM onsdag kveld.

En livlig Ruben Rostille måtte til slutt konstatere at det ble ingen tur til Ullevaal i desember. Foto: Robert Magnussen ved Nidaros Foto.

Det var ikke en altfor fartsfylt åpning på NM-kampen mot Byåsen Toppfotball foran et habilt antall tilskuere på TOBB Arena, og selv om Tillerbyen hadde ballen nesten hele tiden, slet de å skape de store sjansene mot et lavtliggende Byåsen-lag.

Etter 21 minutter kom kampens første store mulighet, og den var tredelt. På et hjørnespark fra kaptein Magnus Bjerke bokset Byåsens keeper, og Tillerbyen fikk deretter to skuddforsøk fra kloss hold, men gjestenes sisteskanse reddet også de forsøkene.

Ikke lenge etterpå hadde Asgeir Snekvik et frispark fra 30 meter like over mål, men fire minutter før pause kunne han endelig juble.

Gjestenes målvakt felte Ruben Rostille rett innenfor 16-meteren, og dommeren pekte på straffemerket. Snekvik var sikker i sin sak og satte inn 1-0 fra elleve meter.

Nytt straffespark

Byåsen startet andre omgang med et større trykk på vertenes banehalvdel, men det var blåtrøyene som fikk omgangens første nevneverdige sjanse. Prince Kala var først på en halvklarert corner, og han klinte til fra 15 meter via en Byåsen-forsvarer, keeper og i stolpen før mannen med hanskene fikk ballen i fast grep.

Seks minutter senere utlignet Byåsen på en heading på bakre stolpe etter et innlegg fra venstre, der en rødkledd spiller fikk stå helt umarkert.

Tillerbyen gikk tomme i sluttminuttene, og hadde ikke mer å komme med offensivt. Bakover hadde keeper Erland Tangvik vartet opp med et par solide redninger som holdt hjemmelaget inn i kampen, men åtte minutter før slutt fikk Byåsen straffespark.

Den ble satt sikkert i mål, og Tillerbyen fikk aldri til en skikkelig sluttspurt.

Dermed er NM-eventyret over i år, og fokuset rettes nå 100 % mot Norsk Tipping-ligaen.